Irish Hooley Kalajoki -ohjelma


Tule ja koe yksi kesän parhaista musiikkitapahtumista: Irish Hooley Kalajoki 5.-8.7.2018.

Autenttisen kelttifolkkitapahtuman esiintyjälistä on tänäkin kesänä komeaa luettavaa! Tapahtuman esiintyjät saapuvat Englannista, Irlannista, Espanjasta ja eri paikkakunnilta Suomesta. 
Irish Hooley Kalajoki tapahtuman päänäyttämönä toimii Sandy Kelt - Authentic Irish Bar. Artistit, bändit ja tanssiryhmä esiintyvät festivaalin aikana myös Beach Bar Surffarissa, Lohilaaksossa, Lokkilinnassa, Isopahkalan Keramiikkapajalla ja Kalajoen keskustassa sijaitsevan Ventelän yhteisötalon pihapiirissä.

Festivaalin ohjelmassa on huomioitu lapset - irkkutanssia voi opetella koko perheen voimin mm. Beach Bar Surffarissa.
Kaikkiin esityksiin on vapaa pääsy! 

Festivaaliohjelma


Sandy Kelt

19.00

JAMITTELUHETKI ULKOTERASSILLA

Rento jamitteluhetki ulkoterassilla jo saapuneille muusikoille.

21.00

OPEN STAGE

Open Stage halukkaille.

22.30

PINT O` THE TIMES

Sitä aitoa irkkulaulujen iloa tarjoaa kolmikko Pints ó The Times Kuopion ja Jyväskylän suunnasta. Vallatonta pub-laulumeininkiä tukee hauskasti kontrabasso.

Sandy Kelt

13.00

AKUSTINEN TARINANKERRONTA-/LAULUHETKI

Lounasruokailijoille tarjoillaan maagisia tarinoita sekä vihreitä laulelmia. Paikalla mm. festivaalin kelttihengetär, tarinankertoja Riikka Palonen, rääväsuinen publaulaja Jani Autio, vihreäksi muuttunut britti Rich Raja-aho, kaunisääninen Rachel Rodwell Englannista sekä festivaalin organisoijapeikko Jari Sirniö. Tule ja syö ruoka väärään kurkkuun!

16.45

FESTIVAALIN AVAJAISET

Festivaalin kelttihenkinen hengetär Riikka Palonen herättelee yleisöä  kohti irlantilais-skotlantilaista viikonloppua kehuen vuolaasti avajaispuhujia sekä artisteja.

17.05

AVAJAISPUHEET

Festivaalin virallinen suojelija: William O`Gorman
Sandy Kelt - yrittäjä: Hanna Saari
Kalajoki-Akatemia, kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja: Anita Ohtamaa
Festivaalin taiteellinen johtaja: Jari Sirniö.
Tilaisuuden juontaa Riikka Palonen.

17.30

DRAGUN IRISH DANCERS

Luovaa ja iloista irkkutanssia suoraan Suomen Turusta! Teatraalisestikin esiintyvä  ryhmä on äskettäin esittänyt mm. erityisen “Metsänpeitto”-musikaalisen tarinan joka toteutettu irlantilaisen tanssin ja mm. bulgarialaisen laulun keinoin.

17.50

ISARA

Isara on Kalajoella tuttu vieras. Yhtye on myös festivaalin suunnittelijan Jari Sirniön varsinainen oma irkku/skottimusiikin ryhmä.

18.25

THE ROGUES

Komeita miehiä Vaasasta esittää autenttiseen henkeen tarttuvia irkkulauluja.

19.00

RIIKKA PALONEN

Riikka Palonen esittelee festivaalin päävieraat Irlannista.

19.10

THE MULHOLLAND FAMILY (IRLANTI)

Kyllä, he ovat kaikki Mulhollandeja! Totuus on vieläkin kiehtovampi; yhtyeen jäsenistä osa on menestyneen ja maailmalla tunnetun irkkubändi Realtan riveistä. Nuoria muusikoita, jotka esittelevät iloisella meiningillä tosiasiaa, että irlantilainen musiikki voi ja tulee voimaan hyvin!

Yhtyeen kokoaja Dermot Mulholland kertoo ryhmän tarjoavan musiikkia mahtavalla irkkusoitinten kattauksella! Yleisö kuulee mm. irkku-huiluja, Uillean Pipes-säkkipilliä, tinapillejä, viuluja, irkkuhaitaria ja banjoa.

20.10

7 STOUT CLAN

Nyt puhutaan tiukasta menosta kilttimiesten tahtiin! Uusi tuttavuus irkku- ja skottimusiikin genressä on Savonlinnaa edustava 7 Stout Clan.  Räväkkä ryhmä on esimerkki festivaalin yhdestä ilmiöstä, myös kelttihenkinen skottimusiikki nivoutuu hienosti festareiden henkeen. Luvassa rajua menoa folkrockin ja jopa folkpunkin henkeen!

21.15

DRAGUN IRISH DANCERS

Irlantilainen tanssi sopii mainiosti myös tarinankerronnan välineeksi! Turkulaisia vahvoja irkkutanssiperinteitä esittävä ryhmä.

21.40

LASSIE AND THE LADS

Irish Hooley tarjoaa jo kolmannen ison bändin perjantai-iltaan! Ensimmäistä kertaa näillä “Hooleilla” kuullaan jopa 7-henkinen
pitkän linja irkkuryhmä Vaasasta. Lassie and The Lads tarjoaa juuri sitä mitä irkkubaari parhaimmillaan. Suurta soittoa suurella sydämellä.

22.30

DANNY MC NAB (SKOTLANTI)

Skotlanti on saapunut Kalajoelle! Toivotamme tervetulleeksi upean fingerstyle-kitaristin ja autenttista skottilaulelmaa esittävän Danny Mc Nabin.

23.10

RICH & RACHEL (ENGLANTI)

Serkukset Englannista! Suomessa kilttiryhmä Isarassa vaikuttava Rich saa duoseurakseen vaikuttavan naislaulajan Kentin kreivikunnasta,
Allingtonista Englannista. Kuulemme upeaa duo/stemmalaulua.

23.45

PINT O` THE TIMES

Iloisia irlantilaisia juoma- ja pubilauluja ja rouheita miehiä tarjoaa vallattoman tunnelman perjantain loppuiltaan.

Beach Bar Surffari

13.00

JAMISESSIO

Lounasajan open jamisessio.

14.00

NOELIA VEIRA (ESPANJA)

Asturian maakunnasta Espanjan pohjoisrannikolta kotoisin oleva Noelia on tullut tutuksi ollessaan 2016-2017 aikana vuoden vapaaehtoistyöntekijänä Suomessa. Tällä hetkellä Espanjassa asuva Noelia tekee omaa musiikkiaan ja toimii tukiopettajana lapsille. Irlantilaista musiikkia rakastava kaunisääninen Noelia tarjoaa myös omia sävellyksiään kitaran kera.

14.30

DANNY MC NAB (SKOTLANTI)

Skotlannin “lahja” Suomen Raumalle tarjoaa päiväaikaan upeaa fingerin-style-kitaransoittoa sekä skotlantilaisia laulelmia.

16.00

7 STOUT CLAN

Illaksi hurjaa meininkiä Sandy Keltin lavalla lupaileva Savonlinnan kilttiryhmä esittäytyy hetken ja kutsuu yleisöä illan rientoihin.

Lohilaakso

15.30

LASSIE AND THE LADS

7-henkinen pitkän linja irkkuryhmä Vaasasta tuo Lohilaaksoon juuri sitä mitä irkkubaari parhaimmillaan. Suurta soittoa suurella sydämellä.

16.30

VAPAA STAGE

Vapaa tila soitolle.

17.15

PINT O` THE TIMES

Folkkia irlantilaisen Pintin henkeen.

18.00

THE GREEN COTTAGE (SUOMI/IRLANTI)

Vanhat kelttiläiset tarinat muuntuvat jouhevasti musiikiksi tämän suomalais-irlantilaisen kokoonpanon käsittelyssä. Omalaatuista irkkutunnelmaa tuovat myös satunnaisesti irlantilainen säkkipilli “Uillean Pipe” , irlantilainen bouzouki sekä erikoinen kampiliira.

18.30

JAMISESSIO

Traditional Jam-session & singers too.

Lokkilinna

15.00

JARIE (GUESTS)

Festivaalin organisoiva Jari Sirniö on toiminut irkkutrubaduurina jo 14 vuotta ja tarjoaa kattauksen irkkulauluja vierailijoiden kera.

15.40

YOUNG MANS MISERY

Pyhäjoelta löytyy ihastuttava ryhmä irkkumusiikin soittajia. Ryhmän soitinvalikoima yllättää, sillä mukana on Olli Lajusen masinoima polkuharmooni!

16.15

RACHEL & RICH

Brittiserkukset esiintyvät duona ja jakavat samanlaisia arvoja kelttiläisen musiikin ystävinä. Upeaa duolaulantaa ja kaksi erityisen persoonallista ihmistä takaavat koskettavan hetken.

Sandy Kelt

12.00

HARPO & RIITTA

Tunteikas lounashetki! Kaksi irlantilaista harppua soivat rauhoittavasti Olgan ja Janen käsissä. Ja tilanteen herkistää entisestään kun upea irlantilaisen laulun taitaja Suomen Lapista, Riitta Hyyppä aloittaa laulamisen. Kolmikon vieraaksi on luvassa lisää kaunista laulu- ja stemmatulkintaa kun paikalle saapuu Kalajoelta Henna Hihnala. Paikallista voimaa ja tietenkin kelttiläistä tunnelmaa.

16.00

RIIKKA PALONEN

Päivä kääntyy iltaan, ja paikalla on merkillinen hengetär!! Noita, taruhahmo, vai kelttiläisen hengen sanansaattaja. Tarinoiden myötä Riikka johdattelee lauantain alkavaksi ja esittelee illan ensimmäisen ryhmän ja polkuharmoonin.

16.30

YOUNG MANS MISERY

Lauantain iltajuhlat alkavat Pyhäjokisin voimin! Pohjanmaalla irkkumusiikin harrastus näkyy laajasti, onhan alue kansanmusiikiifestivaalien kehto Suomessa. Irkkumusiikkin saadaan ryhmän myötä kenties kotimaisen kansanmusiikin henkeä mm. polkuharmoonin kera.

17.15

RACHEL & RIIKKA

Kelttihengetär Riikka Palonen esiintyy Rachelin kanssa. Riikka Palonen on tehnyt kansainvälisestikin merkittävän uran Highland karjan kasvattajana Suomessa. Hänet tiedetään, myös teatterialalta sekä valokuvaajana. Hän tulee maagiselta Korkeatammi-tilalta (Köyliö), jossa hänen keskiaika- kelttihenkisessä maatilarakennuksessa järjestetään myös konsertteja.

18.00

THE GREEN COTTAGE (SUOMI/IRLANTI)

Helsinki ja Irlanti tarjoavat tarjoavat Kalajoen festivaaleille “Finland&Ireland: twelve points!!” Korkeatasoinen ja festivaaleilla arvostettu ryhmä tuo mitä aidointa irkkutunnelmaa varsin autenttisten soittimien kera. Bagpipe-perinnettä tarjotaan myös irkku-säkkipillin kera. Ryhmän jäsenistä Samuli Karjalainen lienee yksi merkittävimpiä vaikuttajia Helsingin irkkusessiopiireissä, mutta myös muutenkin
kansanmusiikin alalla. Ei siis ihme, että matka jatkuu Kaustisille Irish Hooleyn perään.

19.00

LASSIE AND THE LADS

Sandy Keltin upea katettu terassi tarjoaa hienot puitteet kuunnella kunnon irkkumusiikkia suoraan Vaasasta. Lassie and The Ladsin soitosta kuulee pitkänlinjan yekijöiden soittoa suurella sydämellä.

20.00

DRAGUN IRISH DANCERS

Irkkutanssipiirit Turussa ovat perinteisesti olleet laajat. Dragunin jäsenet myös opettavat irkkutanssia ja esiintyvät teatraalisissa produktioissa. Saavatko Turkulaiset Köyliön kelttihengettären kokeilemaan tanssia!! Entä osaako hengetär espanjaa!!??

20.20

NOELIA VEIRA (ESPANJA)

Espanjan lahja Eskolalle! Noelia opiskelee Suomessa ja tarjoaa kuulijoille hetken, jossa kaunis neito ja kitara ilmenevät irlantilaiseen henkeen trubaduurina.

20.40

“DRINKING TIME!?” (ISARA-BOYS&JANI)

Nyt on viimeistään irlantilaisen Pintin aika! Pub-laulajat Jani Autio ja Jari Sirniö kutsuvat Isaran Richin ja Jukan akustisesti nostamaan henkeä ja hysteriaa samalla kun Sorrowhearts astelee lavalle ja asettaa kiltit ojennukseen.

21.00

SORROWHEARTS

Kyllä, yksi festivaalin pääyhtyeistä pukeutuu kiltteihin. Pitkän linjan folkrockryhmä Sorrowhearts tarjoaa Irish Hooleylle vaikuttava kattauksen folkrockia vihreiltä saarilta. Yleisö tuskin pysyy enää pöydissä kun haitarit , viulut ja sähkökitara tuovat ulkoterassille Music & Craic-meiningin. Sorrowhearts jatkaa yömyöhään yökerho Dyynissä.

22.00

DANNY MC NAB (SKOTLANTI)

Sandyn sisätiloissa koetaan hieno lauluhetki kun skotti Danny Mc Nab ilmentää trubaduurilaulun keinoin skottilauluja upean fingerstyle-kitaransoiton kera.

22.30

THE MULHOLLAND FAMILY (IRLANTI)

Festivaalin päävieraat Irlannista. Serkukset ja sukuun nyt kuuluvat naisesiintyjät Roísín ja Eimhéar Mulhollandit tarjoavat yhtyeessä haitaria, tinapillejä ja perinteistä irkkuhuilua. Yhtyeen jäsenistä useampi on tehnyt jo “pitkän päivätyön” menestyneessä nuorten miesten irkkuryhmässä Realtassa.

23.45

THE ROGUES

Tämän baarin loppuilta on The Roguesin!! Sandy Keltin yksi suosikkiyhtyiestä on takuuvarma päätös pubin musiikki-illalle ja moni tunnistaa ohjelmistosta niitä tunnetuimpia irlantilaisia lauluja. Yhtye tahdittaa yleisön moodiin, josta on helppo jatkaa Sorrowheartsin yökeikalle Dyyni-ravintolan syövereihin.

Beach Bar Surffari

13.00

RIIKKA PALONEN

Riikka on joko noita tai tarujen hengetär kenties Irlannin ja skotlannin maakamaran alta lähtöisin. Yhtä kaikki, tämä olento pitää kilteistä ja manaa ilmoille toiveen, että näkisi jo päivällä tuhmia kilttimiehiä. Mahtaako toive toteutua??

13.15

7 STOUT CLAN

Mitä ihmettä: Folkpunk-bändi leirintäalueen kesäterassilla! Ja vielä kilteissä. Hengetär sai toiveensa läpi.

14.00

RACHEL & RIIKKA: "Tarinoita lähtemisestä ja jäämisestä"

Kelttihengetär Riikka Palonen esiintyy Rachelin kanssa. Riikka Palonen on tehnyt kansainvälisestikin merkittävän uran Highland karjan kasvattajana Suomessa. Hänet tiedetään, myös teatterialalta sekä valokuvaajana. Hän tulee maagiselta Korkeatammi-tilalta (Köyliö), jossa hänen keskiaika- kelttihenkisessä maatilarakennuksessa järjestetään myös konsertteja.

14.40

IRLANTILAISEN TANSSIN KURSSI

Kokeile irkkutanssia! Turkulaisen Dragún Irish Dancers parissa saavat kaikenikäiset kokeilla tanssia. Perheet, lapset, isot ja pienet, tervetuloa leikkimieliseen tanssikouluun.

15.15

SORROWHEARTS

Lisää kilttimiehiä! Alueelle on juuri saapunut pirkanmaalainen folkrockryhmä Sorrowhearts. Illan yksi pääbändeistä ja myöhäisillan esiintyjä, on lupaillut ehtivänsä antamaan maistiaisen siitä mitä ryhmä tarjoaa illalla, tuhdin äänentoistion kera.

Lohilaakso

14.30

YOUNG MANS MISERY

Irlantilaisia tuulia Pyhäjoelta.

16.00

HARPOT & RIITTA

Rentoa kelttiläistä duo-harpputunnelma ja herkkää koristeellista irkku- ja stemmalaulantaa. Harpuissa Jane Ilmola ja Olga Kolari ja lauluissa Riitta Hyyppä ja Kalajokinen Henna Hihnala.

16.45

VAPAA STAGE YLLÄTYSESIINTYJILLE

"Yllätysesiintyjänä" Olga Kolari. Olgalta kuullaan mm. Derry Air, Rights of a Man.

17.15

ISARA

Isara on Kalajoella tuttu vieras ja heittää lauantain keikkansa akustisesti lähellä merellisiä suolaisia aaltoja. Rento akustinen hetki tarjoaa mahdollisuuden myös vierailijoille, kuten Ylivieskan ikiomalle kelttihahmolle, Jani Autiolle. Yhtye on myös festivaalin suunnittelijan Jari Sirniön varsinainen oma irkku/skottimusiikin ryhmä.

18.00

“CELTIC GATHERING a la INTERNATIONAL”

Lohilaakso tarjoaa illan pääkonserttina huipennuksen! Festivaalin kaikki ulkomaiset esiintyjät saapuvat kohtaamiseen, jossa kansainvälinen tunnelma tiivistyy kunkin esittäessä omia lempikappaleita, ja muiden siihen mahdollisesti yhtyessä.
Paikalla mm. The Mulholland Family (Irlanti), Rachel Rodwell (Englanti) laulu ja kitara, Danny Mc Nab (Skotlanti), Rich Raja-aho (Englanti), Keith Murtagh(Irlanti), Noelia Veira (Espanja), Yllätysvieraina mahdollisesti paikalle saapuu myös lauantai-illan folkrockryhmän jäseniä Sorrowheartsista.

Lokkilinna

14.30

HARPOT & RIITTA

Lokkilinnan merellisiin tunnelmiin istuu herkästi Janen ja Olgan harpunsoitto kelttiläisen laulun sooloillessa. Heleää laulua tarjoaa Riitta Hyyppä vieraanaan Henna Hihnala.

15.30

OPEN STAGE

Mahdollisuus Open Stage - musiikilliseen improvisointiin (Jani, Rich, Noelia, Jari, Riitta).

16.15

DRAGUN IRISH DANCERS

Irkkutanssia turkulaisittain!

16.45

DANNY MC NAB (SKOTLANTI)

Skotlantilainen Danny soolona upean kitaroinnin kera. Merihenkinen tunnelma raamittaa autenttista skottitulkintaa.

17.15

LASSIE AND THE LADS

Lassie and The Lads ehtii vierailla myös Lokkilinnassa. Perinteistä irkkutunnelmaa ja upeaa maisemaa.

Dyyni

24.00

SORROWHEARTS

Ei herkkähipiäisille. Sorrowhearts tykittää lauantaiyöhön yökerho Dyynissä tiukkaa folkrockia joka tuskin jättää tanssilattiaa tyhjäksi!
Kilttimiehet tarjoavat hyvin energisen hetken, jossa instrumenttivalikoimaan kuuluvat tietty myös sähkökitara ja rumpusetti.

Ventelä

12.00

IRLANTI ESITTÄYTYY!

Irlantilaisen musiikin tekijöitä saapuu tila-autolla Ventelän pihaan. Tässä on mahdollisuus paikallisille Kalajokisille tutustua
irkkumusiikkiin ja -tanssiin, esittää kysymyksiä ja kuunnella näytteitä.

Iso-Pahkalan Keramiikkapaja

14.00

FESTIVAALIN PÄÄTÖSKONSERTTI KLO 14-16

Dragun Irish Dancers, Danny McNabb, The Mulholland Family, Isara-Duo

Sandy Kelt

19.00

JATKOBILEET!

Paikalle jääneet muusikot intoutuvat vielä sunnuntai-iltana fiilistelemään Sandy keltissä irkkumusiikin jamittelun merkeissä.