Irish Hooley Kalajoki

Esiintyjät

Esiintyjiä ympäri suomen

Tule ja koe yksi kesän parhaista musiikkitapahtumista: Irish Hooley Kalajoki 1-4.8. 2024

Irish Hooley Kalajoki on nelipäiväinen tapahtuma, jonka aikana kelttimusiikkia ja -kulttuuria tulkitsevat artistit ja tanssijat viihdyttävät yleisöä useilla eri esiintymispaikoilla Hiekkasärkkien alueella ja tänä vuonna myös Havulassa, Kalajoen Plassilla. Tänä kesänä tapahtuman 10-vuotisjuhlissa on esiintyjiä enemmän kuin koskaan, ja  kelttifolkkia soittavat kotimaisten artistien lisäksi taitelijat mm. Irlannista, Ranskasta ja Ruotsista.

sliotar / Irlanti

JP Kallio – kitara, laulu 

Ray Mac Cormack – laulu, tinapillit, Uillean Pipes

Des Gorevan –  rummut,  lyömäsoittimet

Dublinissa syntynyt kelttiyhtye Sliotar saapuu Kalajoki Irish Hooley 2024 yhdeksi  pääesiintyjäksi.

Perinteistä irlantilaista musiikkia soittava ryhmä yllättää yleisön rohkeudella kokeilla moderneja tyylejä osana traditionaalista kokonaisuutta. Yleisö kuulee vallattomia tinapillisooloja, tassijalkaa nostattavia isntrumentaaleja sekä vaikuttavaa ja karismaattista autenttista irlantilaista laulua. 

Yhtyeen laulaja Ray Mac Cormack on valloittanut kuulijoiden sydämet kerta toisensa jälkeen muun muassa upealla laululla My Sweet Little Girl from Barnagh. 

Musiikkilla on ollut tärkeä merkitys jo vuosisatojen ajan kelttihenkisissä yhteisöissä. Se on yhdistänyt irlantilaisia aikoina, jolloin on ollut suuria ongelmia ja nälänhätää, mutta samalla myös tuonut ihmisille suurta iloa juhliin.

Sliotar halusi olla osa tuota kiinnekohtaa, ja siitä löytyykin yhtyeen alkysysäyksen voima. 

Sliotaria on kuultu ympäri Eurooppaa ja bändin addiktoiva live-esiintyminen saa fanit matkustamaan eri festivaaleille nähdäkseen ryhmän voiman. 

Ryhmän monipuolinen soitto juontaa juuriaan muusikoiden moninaisista taustoista – kukaties vaikkapa jazzin maailmasta. Suomalaissyntyinen JP Kallio esittäytyy myös taitavana kitaristina ja  DADGAD-irkkuvirityksen hallitsijana. 

Pe/FriLa/SatSu/Sun

21.00 Surffarin Terassi 

 21.30 Sandy Kelt

15.40 Havula

Loretta Problem


Maya Littokivi – laulu

Hantta Viinamäki – kitara, laulu, banjo 

Jakke Aho – basso 

Toni Lehtonen – rummut 

Antti Karhumaa – kitara 

Johanna Schwela – viulu 

Loretta Problem on pitkään toiminut kelttirokkibändi Turusta. Yhtye tunnetaan parhaiten energisenä ja hyväntuulisena livebändinä. Soundissa voi kuulla vaikutteita mm. Levellersiltä, Flogging Mollylta ja Poguesilta.

Yhtye perustettiin vuonna 1991 Turussa. Loretta julkaisi muutaman sinlgen ja Celebrate Now pitkäsoiton Kråklund Recordsilla vuosina 94-97, kiersi Suomea esiintyen baareissa ja festareilla. Mahtuipa sekaan muutama tv-esiintyminenkin. Vuoden -97 jälkeen yhtye hajosi ja esiintyi enää harvakseltaan vaihtuvilla kokoonpanoilla.

2016 Loretta Problem aktivoitui uudelleen toden teolla ja siitä lähtien tahti on vain kiihtynyt. Yhtye on julkaissut tasaisin väliajoin uutta materiaalia, joista The Waltz Of My Drunken Dream valittiin London Celtic Punks-sivuston toimesta vuoden 2019
kolmanneksi parhaaksi Celtic-punk genrestä julkaistuksi singleksi. Uusin julkaisu Homegrown Hooligans syksyllä 2023 huomioitiin mukavasti musiikkimedioissa.

Bändin nyt jo vakiintuneella kokoonpanolta löytyy kilometrejä ja kokemusta bändeistä kuten Klamydia, Vilperin Perikunta, Ahola, Deathlike Silence…Loretta Problemin tuotanto löytyy Spotifysta ja Youtubesta.

 La/Sat 
 

19.00 Surffarin terassi

24.00 Sandy Kelt 

 

Tea in The Bog

Noora Kangas – concertina

Esa Kantola – kitara 

Katri Kurkela – matala tinapilli, tinapilli, laulu 

Pohjanmaan vahva anti irkkumusiikille on tuottanut jälleen yhden suhteellisen tuoreen kolmikon traditionaalisen irkkumusiikin monipuoliseen galleriaan.

Tea in The Bog-jäsenten rakkaus irlantilaiseen musiikkiin tulee yhteisestä toteamuksesta: ”Se nyt vaan on niin mahdottoman mukavaa!”

Tämä kuuluu myös kolmikon musiikissa. Perinteisiä mutta myös vähän uudempia kansansävelmiä soittava kolmikko henkii Irlantia tinapillin, concertinan ja kitaran säestyksellä. Tätä kaikkea koristaa upeasti Katrin kaunis perinteistä irlantilaista laulutyyliä henkivä tulkinta ja lauluääni. 

Pe/FriLa/SatSu/Sun

14.00 Lohilaakso

18.00 Beach Bar Surffari

16.00 Cafe Beachrose

20.10 Sandy Kelt

 

pints & a shot

Juho Kosonen – kitara, tenoribanjo, laulu

Taavi Kervinen – tinapilli, laulu

Kim Karvonen – bouzouki, laulu 

Einari Kärnä – viulu, laulu

Mitä siitä seuraa, kun Suomessa ja ulkomailla satoja keikkoja suorittanut Pint o´The Times on uudistunut ja  saa seurakseen monessa kelttisopassa keitetyt huippumuusikot Taavi Kervisen ja Kim Karvosen? 
Siitä seuraa uusi superkokoonpano, Pint & A Shot, joka tarjoaa nimensä veroisesti taatut vauhdit vuorokauden ajasta riippumatta.Pint o´ The Timesin keikoilla perinnetietoisuus ja irkkupunkin vauhti sekoittuvat maukkaaksi mallasjuomaksi, jota nauttiessa jalka tamppaa ja hymy karkaa väistämättä huulille ..eli ”hooleylle”! 

Kervisen puhallinsoittimet, Karvosen Bouzouki sekä neljän miehen lauluvoima takaavat kelttikarkelot, joilla kymmenvuotista Hooley-festivaalia kelpaa juhlistaa!Taavi Kervinen tunnetaan Savonlinnalaisena säkki- ja tinapillien moniosaajana. 
Kervinen toimii myös säkkipillin soitonopettajana ja workshopit/esiintymiset mm. Virossa ovat keränneet kiitosta kansanmusiikkipiireissä.

Kelttimusiikin kermaa Kervinen tarjoilee mm. 7 Stout Clan -irkkupunk-yhtyeen keulilla.
Kim Karvonen on Jyväskyläläinen multi-instrumentalisti ja laulaja.
Lukuisilla soolo- ja yhtye-esiintymisillä laulu- ja soittotaitonsa huippuun hionut muusikko tuo pöytään bouzouki-virtuositeettia ja ensiluokkaista mieslaulua.
Irkkumusiikiin parissa Kim työskentelee mm. Culchie Pigs, 7 Stout Clan -yhtyeiden riveissä.

Juho Kososen voidaan sanoa olevan jo Pints&Stout-ikoni, eikä iloinen sekoilu lavalla ota onneksi laantuakseen. Yhtyeen alkuperäisjäsen Einari Kärnä tuo kokoonpanoon ainutlaatuisen viulusoundin. Mitä se tarkoittaa, selviää kun saavut nelikon lukuisille keikoille!

To/ThuPe/Fri                      La/Sat
22.40 Sandy Kelt

15.15 Lohilaakso  

19.00 Cafe Beachrose               

22.50 Sandy Kelt 

SALLA & Niilo

Salla Rimmi – laulu

Niilo Sirola – irlantilainen bouzouki, kielisoittimet

Elämä on polku joka punoutuu valinnoista. Jotkut valinnat ovat helppoja ja jotkut vaikeita, ja niistä syntyneet tarinat elävät sukupolvelta toiselle myös irlantilaisissa lauluissa. Näitä lauluja tulkitsevat Salla Rimmi ja Niilo Sirola.

Salla on monipuolinen laulaja ja laulunopettaja, Niilo puolestaan on multi-instrumentalisti ja vakiokasvo Tampereen seudun irkkujameissa. Duo-esiintymisten lisäksi he ovat soittaneet yhdessä toista sataa keikkaa mm. kelttifolkrock-yhtye Greenrose Fairen riveissä Suomessa ja ulkomailla.

He tarjoilevat nyt duona tunnelmia kauniista balladeista napakkaan poljentoon ja huumorista haikeuteen.

To/Thu             Pe/Fri La/Sat

21.45 Sandy Kelt

18.50 Sandy Kelt

19.00 Cafe Beachrose

ISARA

Liv Teiksala – laulu, bodhrán

Jukka Vesalainen – viulu, oktaaviviulu, mandoliini

Jari Sirniö – laulu, kitara, tinapilli, low-whistle, huuliharppu

Isara on kilttiyhtye, joka kerta toisensa jälkeen johdattaa yleisön vallattomaan kelttihenkisen folkin hurmokseen. 

Irkkupaikkojen luottoryhmä tunnetaan myös keskiaikatapahtumien vakioesiintyjinä.  Kokoonpanon musiikki onkin matkan varrella saanut vaikutteita satoja vuosia vanhoista skotti- ja irkkulauluista ja -tarinoista. Yhtye ei kuitenkaan  tyydy vanhaan ja suolaiseen vaan tarjoaa yleisölleen myös rohkeaa ja makeaa!! Niinpä perinteisten jigien, polkkien ja reelien ohessa kuullaan balladeja, huumorilauluja, folkrockia ja lopulta esitellään vaikutteita folkmetallista ja elokuvamusiikista.

Isaran kolme jäsentä pukeutuu kilttiasuihin ja yhdistää taitavasti irlantilaisen ja skotlantilaisen perinteisen musiikin kelttivivahteet.  

Isaran Liv Teiksala yllättää kuulijat loihtimalla perinteisestä irlantilaisesta bodhrán-rummusta jykevää soundia. Ei ihme, onhan soitin itsekin mustaa ja metallia henkivä instrumentti.  Pitkän linjan folkviulisti Jukka Vesalainen soitti aikoinaan suomalaisen ja irlantilaisen folkrockin rajamailla, mm. Uhkapelimannit-yhtyeessä.  Jari Sirniö on vannoutunut kelttimusiikin laulaja, joka innostaa Suomessa uusia laulajia vetämällä mm. singers-sessioita ja organisoimalla Hooley-festivaalia taiteellisena johtajana. 

Pe/FriLa/Sat 

17.00 Beach Bar Surffari

23.00 Sandy Kelt

14.40 Lohilaakso

18.00 Cafe Beachrose

 

Hennigan irish dance studio

Tanssiryhmä: 

Nina Aho, Minna Kääriäinen, Alicja Fajfer, Alisa Mitina,

Elena Mitina

Joensuusta on hyvää vauhtia tullut yksi Suomen irlantilaisen tanssin keskipisteistä. Useat harrastajat ovat liittyneet Hennigan Irish Dance-studioon ja nyt monikultuurinen ryhmä tuottaa hyvän kattauksen irkkutanssin hurmaa juhlavuoden iloksi. Yleisö tulee nauttimaan myös upeista asuista, tansseista pehmeillä ja kovilla kengillä. Tanssijat ovatkin opetelleet rytmisesti haastavia steppiaskeleita.

Tervetuloa kokeilemaan irkkutanssia!

Lauantaina klo 16.00 jälkeen leirintäalueen Beach Bar Surfarin terassilla mukaan pääsevät kaikenikäiset , -kokoiset. Iloa ja leikkimieltä vain mukaan, ja tanssi vie mukanaan kuin itsestään – irlantilaisen kansanmusiikin tahdissa. 

Pe/FriLa/Sat

19.00 Beach Bar Surffari

20.30 Sandy  Kelt 

16.10 Beach Bar Surfari

(heti perään yhteistanssi!)

20.50 Sandy Kelt

The rogues

Thomas Finnholm – laulu, kitara, huuliharppu

Anders Portin – laulu, viulu 

Tobias Tåg , irlantilaiset tinapillihuilut, laulu

The Rogues – 20 vuotta irkkumusiikkia!!!

Ja kymmenen vuotta Irish Hooleyta. The Rogues ansaitsee paikkansa Hooleyn juhlavuoden esiintyjägalleriassa. Kolmikko on ollut säännöllinen ja pidetty vieras Kalajoella koko tapahtumahistorian ajan.

Samalla kun kaverukset juhlivat 20-vuotisjuhlaa, ovat he julkaisseet uudet kotisivut ja asettuvat lavalle ikonien lailla autenttisen irkkumusiikibändin rooliin – kuin itsestään.

Thomaksen ääni on kjuin rakennettu irkkumusiikkiin. Kauniit huilusoolot tukevat kokonaoisuutta mainiosti. Yhtyeen musiikissa kuullaan vaikutteita The Clancy Brothersin, The Poguesin, Dublinersin ja Planxtyn tyyleistä. Kaikki rakastettuja ja maailmalla tunnettuja irkkumusiikin vaikuttajia. 

 Pe/FriLa/Sat
 

22.00 Sandy Kelt 

15.50 Lohilaakso

17.50 Beach Bar Surffari 

Beaver Secret handshake

Perttu Ruotsalainen 

Petra Vedenpää

Emmi Sihvo

Jukka Polvi

Olli Ruotsalainen

Beaver Secret Handshake – Loud celtic folk for the good folk!

Beaver Secret Handshake on viisihenkinen irkkubändi Helsingistä. Bändi saa folk-pop-rock-punkillaan kannat irtoamaan tahmeammastakin tanssilattiasta ja vie keikoilla yleisönsä äkkilähdölle Dublinin viskintuoksuisiin irkkupubeihin!

Beaver Secret Handshake on perustettu kymmenen vuotta sitten kaveriporukan hauskanpitoon ja yhteisestä rakkaudesta irkkumusiikkiin. Keikkasulkia onkin kertynyt hattuihin kiitettävästi vuosien varrella ja bändi tunnetaankin erityisesti riemukkaan punkahtavasta livemeiningistään.

Beaverit ovat viihtyneet enemmän keikkalavoilla kuin studiossa, mutta omaa materiaalia löytyy kuitenkin Spotifysta Beaver Secret EP:n verran ja keikoilla kuullaan sitten loput! Keikoilla tarjoillaan lisäksi versioita mm. The Tossersilta, Floggin Mollylta ja Poguesilta, perinteisempiä irkkuralleja unohtamatta.

Beaverit takaavat perjantaina loppuillan meiningin Sandy Keltissä ja perjantaina pidetään hauskaa iltamyöhään leirintäalueen  Beach Bar Surafrissa!

Pe/FriLa/Sat

24.00 Sandy Kelt

21.30 Beach Bar Surffari

Mandolinkillen & O'Vänner / Ruotsi

Mikael Almqvist – mandoliini, laulu

Urban Berggren – viulu

Annika Karlsson  – duurihaitari, laulu

Tomas Karlsson – basso, laulu

Thomas Lindgren – kitara, laulu

Olav Markstedt – kitara , laulu

Johan Nilsson – kitara, laulu , stomp-rumpu

Peter Olsson – kitara, laulu

Ruotsin Skellefteå ylpeilee ryhmällä, jossa on peräti 8 irkkumusiikin soittajaa. Mittava yhtye saapuu nyt meren taakse mandolinien ym. soittimien kanssa. Erityissen ja mielenkiintoisen ryhmästä tekee myöskin se, että 8 muusikosta jopa seitsemän laulaa! 

Mandolinkillen on soittanut pitkään ja lukemattomissa juhlissa on yleisö saanut nauttia vallattomista tanssiaskeleita herättävistä rytmeistä sekä muusikoiden karismasta.

Mandolinkillen esiintyy Irish Hooleyllä useilla keikoilla.Leirintäalueella koetaan loppukesän hurmaa, kun ryhmä esiintyy perjantaina alueen pääravintolassa Beach Bar Surfarissa kohti elokuisen pimenevän  yön hurmosta

Pe/FriLa/Sat

16.00 Lohilaakso

22.15 Beach Bar Surffari

16.30 Lohilaaksossa mukana
Nordic&Celtic-folksessiossa

19.15 Sandy Kelt 

oigg

Hanna-Mari Ahola – piano

Henna Hannula – haitarit. laulu

Leena Kangas-Järviluoma – irlantilainen huilu, tinapillit, laulu

Samuli Hannula – viulu

Juha-Matti Kurra – oktaavimandoliini

OIGG on traditionaalisen irlantilaisen musiikin yhtye Pohjois-Pohjanmaan vihreiltä nummilta.OIGG kuoriutui yli kymmenen vuotta sitten huilistin ja pianistin duona – juuri silloin kun Irish Hooley-festivaali perustettiin.

Ensimmäisiä kappaleita bändin listalla oli Old Grey Goose, jota harjoitellessa soittajilla oli sekä kättä että jalkaa paketissa. Näinpä yhtyeen nimeksi muodostui Old Invalid Grey Geese, ja käytännöllisyyden vuoksi käyttöön tuli lyhennelmä OIGG. Myöhemmin OIGG:n pesue on kasvanut viisihenkiseksi bändiksi haitarin, viulun ja oktaavimandoliinin tultua mukaan.

Diatonisten haitarien, viulun sekä huilun melodioita rytmittää ja harmonioi pianon ja oktaavimandolinin saumaton yhteistyö. Ohjelmistossa on sopusoinnussa niin vanhan kuin uuden kerrostuman instrumentaaleja ja laulusävelmiä. Uusia ulottuvuuksia OIGGn sointiin on tuonut koneistohuilu sekä menevimmissä kappaleissa jytkähtelee niin stomp box kuin oktaavimandoliinin möreät taajuudet.

OIGG on tuttu yhtye festivaaleilla ja on viihdyttänyt yleisöä mm. Haapavesi Folkeilla, useilla irkkufestareilla, pubi- ja klubikeikoilla sekä yksityistilaisuuksissa.

 Pe/FriLa/Sat
 

17.00 Cafe Beachrose

21.00 Sandy Kelt 

14.00 Lohilaakso

17.10 Beach Bar Surffari

Ja 'tan

Jani Autio – laulu, kitara, tarinankerronta 

Tanja Siniluoto – harmooni, laulu

Hulvaton ja häpeilemätön duo tuo jälleen paikalle harmoonin sekä Janin rouheat tarinat ja viskin ja meren katkuiset tarinalliset musiikkiesitykset. Irlanti, folk ja tarinat sekä shantyt yhdistyvät mainiosti tarinaan.

0-vuotisjuhla kiittää myös Jania siitä, että kilttiin pukeutuva muusikko on ollut festivaalin alusta saakka yksi tapahtuman näkyvä hengennostattaja, sessioiden vakiokasvo

Pe/FriLa/Sat

18.00 Cafe Beachrose

19.30 Sandy Kelt 

13.30 Lohilaakso(Sea Shanties)

15.00 Beach Bar Surffari

17.45 Lohilaakso  (Nordic folkjatkot)

 

ashplant & Raphaël Pinel

Raphaël Pinel – irlantilainen harppu, irlantilainen haitari ja tinapillin
Niilo Sirola – tenoribanjo, irlantilainen busuki ja bodhrán 
Eugene Chernov – kitarat

Vuonna 2024 perustettu Ashplant-trio vie musiikilliselle matkalle halki Irlannin. Matkan varrella kuullaan ainakin jigejä Claresta, hornpipejä Galwaysta ja reelejä Sligosta, ja kaikkea siltä väliltä.Yhtyeen soittajat kohtasivat Tampereen irkkusessioissa, josta nousikin idea soittaa tiukassa triomuodossa perinteitä kunnioittaen mutta tuoreella ja monikansallisella otteella.

Niilo Sirola tunnetaan jo ikonisena irkkusessioiden hahmona Tampereen musiikkipiireissä ja Eugene Chernov vallattomana ja eläväisenä kielisoitinten soittajana – mies, jota kitara vie!

Ranskalainen Raphaël Pinel on yksi festivaalin persoonista! Hän kasvoi muusikkoperheessä Normandiassa, jossa traditionaalista irkkumusiikkia soitettiin joka päivä. Niinpä muusikon tie kulki mm. sessioiden ja festivaalien myötä Ranskan lisäksi, Kanadaan, Irlantiin Saksaan ja lopulta Suomeen.

Irish Hooley-tapahtumassa Raphaël tekee harpun kera myös  sooloesiintymisiä ja intoutuu ottamaan boxistaan irkkuhaitarin sekä Ashplantin keikoilla että jamisessioissa. Tervetuloa seuraamaan Ashplantin musiikillista matkaa ja nauttimaan irlantilaisen musiikin monimuotoisesta kauneudesta!

Pe/FriLa/Sat

14.00 Beach Bar Surffari / Raphaël Pinel & harp

16.00 Cafe Beachrose /Ashplant

20.00 Beach Bar Surffari / Ashplant

12.00 Sandy Kelt / Raphaël Pinel & harp

15.15 Lohilaakso / Ashplant

17.30 Sandy Kelt/Ashplant

trio salamankka

Samuli Karjalainen – kielisoittimet, huilut

Leeni Hämynen – viulu

Heikki Kylkisalo – Uillean Pipes, tinapilli. low-whistle

Helsingistä saapuvassa Salamankassa yhdistyy kokemus ja nuoruuden into soittaa laadukasta irkkumusiikkia.Jo pitkän linjan kansanmusiikkivaikuttaja Samuli Karjalainen tunnetaan myös kansanmusiikin soittoa opettavana tekijänä useilta folkfestareilta sekä Helsingin sesssioklubien “ikonina”. Mukana ryhmässä soittaa yksi Suomen lupaavimmista irlantilaisen säkkipillin Uillean Pipesin soittajia Heikki Kylkisalo. Yhtyeessä vierailevana jäsenenä toimii viulisti Leeni Hämynen, jota on nähty myös viime vuosina Irish Hooleyn sessioiden hymyilevänä viulistina.  

Pe/FriLa/SatSu/Sun
16.00 Beach Bar Surffari18.15 Sandy Kelt14.00 Havula

Tom Willow

Tom Willow  – kitara, laulu

Tom Willow (Tommi Paju) on pitkän linjan muusikko ja musiikintekijä, jonka musiikillisesta paletista löytyy monia eri musiikkityylejä aina trubaduurimeiningistä ambient-henkisiin kitarasoolokeikkoihin asti. Mutta punaisena lankana on koko musiikkiuran kulkenut rakkaus kelttiläisiin melodioihin ja lauluihin; niitä Tom on esittänyt mm. soolokeikoilla, erilaisissa pienkokoonpanoissa sekä kelttimusiikkiin niin olennaisena osana kuuluvissa jameissa. Tom Willowin trubaduuriohjelmistoon kuuluu rakastettujen balladien ja perinteikkäiden laulujen lisäksi hilpeämpää ja vauhdikkaampaa materiaalia unohtamatta kauniita kelttimelodioita. Tervetuloa nautinnolliselle musiikkimatkalle kelttimusiikin aarteiden pariin! 

To / ThuPe/FriLa/Sat

21.00 Sandy Kelt

14.40 Lohilaakso

18.15 Sandy Kelt

17.00 Cafe Beachrose