Esiintyjiä ympäri Suomen


Tule ja koe yksi kesän parhaista musiikkitapahtumista: Irish Hooley Kalajoki 6.-9.8.2020.

Irish Hooley Kalajoki on nelipäiväinen tapahtuma, jonka aikana kelttimusiikkia ja -kulttuuria tulkitsevat artistit viihdyttävät yleisöä useilla eri esiintymispaikoilla Hiekkasärkkien alueella. Tänä vuonna festivaali saattaa yhteen kelttimusiikin taitajia ja ystäviä kotimaan kaikilta kolkilta.

Yksi tapahtuman ehdottomasti odotetuimmista hetkistä tänä vuonna on Kati Pellisen ”exclusive for Irish Hooley” - esiintyminen. Osana kuudennen kerran järjestettävää tapahtumaa on jälleen mukana Irish Hooley Fair -markkinat, jonne on kutsuttu kelttiperinnettä edustavia käsityöläisiä ja kauppiaita. Mahtavana lisämausteena jälleen torilla esiintyvä Oulun Miekkailuseuran Pohjan Kaarti – harrastajaryhmä, jonka miekkailunäytöksissä mittaa toisistaan ottavat niin viikinkisoturit kuin keskiaikaisen pitkämiekan taitajat.  

Esiintyjät aakkosjärjestyksessä


Aada Adaya

Aada Adaya

Finland

Aada Adaya on tullut juuri valtakunnallisesti tunnetuksi Voice of Finland- kilpailun finalistina. Nainen jonka ääni on jumalainen, asteli viimeisessä pudotuskilpailussa Juha Tapion tuolille numero yksi. Kelttihenkisten kappaleiden tulkinta sopii Aadalle todella hyvin sillä tie finalistiksi kävi esittämällä irlantilaisen laulelman Black is The Color. Irish Hooleyssa Aada esiintyy säestäjänään Jari Sirniö.

To
19.00 Sandy Kelt Main Stage
Pe
19.00 Sandy Kelt Main Stage
La
14.30 Lohilaakso
20.45 Sandy Kelt Main Stage

Ants in The Pants

Ants in The Pants

Finland (Turenki)
Lasse Suurkari - kitara ja laulu / guitar, vocals
Ilona Ala-Leppilampi - viulu, laulu / violin, vocals

Kaikkien rakastama duo ilahduttaa irlantilaisilla laulelmillaan jälleen. Lasse Suurkarin kitarointi ja Ilona Ala-Leppilammen särmikäs viulu, duon yhteinen laulu Lassen säestämin hulvattomien juttujen kera luovat kaikkialla valloittavaa ja iloista tunnelmaa.

Pe
17.00 Cafe BeachRose
20.45 Sandy Kelt Stage
La
14.00 Surffarin terassi
17.15 Lohilaakso

Celt Division

Celt Division

USA / Finland (Kokkola)
Gary Timm - laulu / vocals
Airi Salmela - alttoviulu ja taustalaulu / viola & backing vocals
Kimmo Kaunisto - mandoliini ja taustalaulu / mandolin & backing vocals
Toni Rukkila - akustinen kitara ja taustalaulu / acoustic guitar & backing vocals
Timo Tikkamäki - lyömäsoittimet / percussions

Celt Division tulkitsee irkkumusiikin vanhoja ja uusia klassikoita maustettuna jokaiseen makuun ripauksella poppia, rokkia ja kelttipunkkia. Ohjelmistossa löytyy vauhdikasta, tanssijalkaa puhuttelevaa poljentoa sekä riipivän sielukkaita irkkuballadeja. Yhtyeen karismaattinen laulusolisti Gary Timm muutti läntiseen Suomeen Amerikan mantereelta, mutta sukujuuria löytyy myös Irlannin länsirannikolta, Galwaysta. Laulamisen kipinä syttyi jo lapsena kuoroharrastuksen myötä. Yhtyeen muusikoista suurella osalla on eri bändien kautta monipuolista kokemusta eri vivahteisesta juurimusiikista. Alttoviulisti Airi Salmelan tausta on klassisen laulu- ja soitinmusiikin puolella - tosin nyt bändisoiton riemu on vienyt sydämen. Yhtyeen soivan ytimen muodostavat hänen lisäkseen mandoliinin ja stemmalaulun taituri Kimmo Kaunisto, tyylikkään kitaroinnin hallitseva Toni Rukkila sekä lyömäsoitinriffien ehtymätön ideapankki Timo Tikkamäki. Galwayn alueelta sukujuuret omaava amerikkalainen Gary tuo laulullaan hienoa variaatiota niin traditionaalisen kuin modernin irkkumusiikin tunnettuihin teoksiin.

Facebook

Pe
16.15 Surffarin terassi
21.30 Sandy Kelt Stage
La
18.20 Lohilaakso
23.30 Sandy Kelt Bar

Danny McNab & TJ Saarinen

Danny McNab & TJ Saarinen

Scotland / Finland (Rauma)
Danny McNab - laulu, kitara / vocals, guitar
TJ Saarinen - laulu, kitara / vocals, guitar

Danny McNab is a Scottish folk singer and guitarist who has been living in Rauma, Finland, for eight years. Danny is originally from Glasgow and sings a selection of Scottish and Irish folk songs learned from years of playing around the folk clubs and festivals in Scotland. In this summer in Kalajoki he will tastefully be accompanied by his good friend TJ Saarinen. You can expect songs of Jacobite Rebellions and ancient battles, homesick emigrants, sweet love songs and political protest, medieval tales and 20th century folk music from Robert Burns to Christy Moore, Dougie McLean, Dick Gaughan and many more.

Youtube 1
Youtube 2

Pe
14.15 Lohilaakso
15.30 Cafe BeachRose
La
16.40 Lohilaakso
19.50 Sandy Kelt Bar

Irish Mixture

Irish Mixture

Finland (Jyväskylä)
Sari Haapasalo - laulu, bodhran / vocals, bodhran
Sanna Helén - viulu / violin
Timo Östman - kitara, laulu / guitar, vocals

Pitkään Suomessa duona vaikuttaneet Sari ja Timo ovat saaneet seurakseen viulistin, Sannan, jonka kanssa kolmikko tulkitsee irlantlaisia lauluja balladeista juomalauluihin - ja repäisee myös nopeapoljentoisella tanssimusiikilla.

Youtube
Facebook

Pe
14.00 Surffarin terassi
15.20 Hilman tori
22.30 Sandy Kelt Stage
La
16.00 Lohilaakso
18.00 Sandy Kelt Stage
Su
n. 20.00 Sandy Kelt Stage, Hooley-jatkot

Isara

Isara

Finland / UK
Rich Raja-aho - bodhran, tinapillit, harppu, laulu / bodhran, tin whistles, celtic harp, vocals
Jari Sirniö - kitara, huuliharppu, tinapilli, low whistle -huilu, laulu / guitar, harmonica, tin whistle, low whistle, vocals
Jukka Vesalainen - viulu, oktaaviviulu, mandoliini / violin, octave violin, mandolin

ISARA-yhtye on ollut toivottu vieras Irish Hooleylla ja tällä kertaa ryhmä vetää täysimittaiset setit irkku- ja skotti- sekä tietenkin “kilttimusiikin” ystäville. Kiirettä pitää varsinkin bändin toisella solistilla, Jari Sirniöllä, joka toimii ja häärii myös koko tapahtuman taiteellisen johtajan roolissa. Isara ammentaa yllättävänkin kirjavan genren musiikista. Bändin jäsenten käsistä kuullaan huikeita reelejä, jigejä, polkkia ja balladeja - unohtamatta huumoripitoisia ralleja ja rouheita juomalauluja sekä tietenkin folkrokkia. Isara on tehnyt yhteistyötä myös keskiaikaesiintyjien kanssa ja saikin kunnian olla edellistalvena elokuvahenkeen tuotetulla musiikkivideolla keskiaikaisen taistelukohtauksen bändi. Alkuperäismusiikki tähän projektiin saatiin yllättäen...Semmareilta!

Youtube

Pe
14.15 Lohilaakso
16.15 Cafe BeachRose
La
13.15 Hilman tori
23.45 Sandy Kelt Main Stage

Ja’Tan

Finland (Kähtävä)
Jani Autio - laulu, kitara, tarinankerronta / vocals, guitar, storytelling
Tanja Siniluoto - laulu, bodhran, melodica, rytmisoittimet / vocals, bodhran, melodica

Ja’Tan duo esiintyy Irish Hooley -tapahtumassa ensimmäistä kertaa ja tuo kuultavaksi juoma- ja  tarinalauluja sekä lauluja merestä ja merenkävijöistä. Kappaleiden välissä kuullaan Janin kertomana tarinoita juontona seuraaviin kappaleisiin, jotka kulkevat laidasta laitaan haikeista hautajaislauluista riettaisiin juomalauluihin. Duo koostuu Jani Autiosta ja festareillamme ensimmäistä kertaa esiintyvästä Tanja Siniluodosta.  Jani tunnetaan rouheana Irish Hooleyn peruskalustoon kuuluvana hengennostattajana, joka toimii myös eri sessioiden koollekutsujana, yhteislaulattajana ja “juomamaisterina”. 

Ja´Tan on esimerkki Pohjanmaalla Irish Hooleyn innoittamana syntyneistä uusista irkku/skottimusiikin ryhmistä. 


Pe
13.40 Lohilaakso
17.15 Sandy Kelt Stage
La
12.30 Hilman tori
14.45 Surffarin terassi

Kati Pellinen

Kati Pellinen

Finland (Tampere)

Olemme todella iloisia saadessamme joukkoomme Kati Pellisen, Suomen kenties tunnetuimman pitkään vaikuttaneen irkkumusiikin tulkitsijan, joka on ehtinyt tehdä useita levyjäkin.  Kati kerää kansioistaan nautittivaksemme ohjelmiston ja juhlii samalla täysiä vuosikymmeniä esiintyvänä artistina. Pellisen esiintyminen Hooleyssa on yksi suuri merkkipaalu Suomessa  irlantilaisen musiikin esittämisen historiassa; laulajatar ei ole esiintynyt aikoihin, joten odotettavissa on vaikuttava comeback!


La
19.00 Sandy Kelt Main Stage

Mike McLoud

Mike McLoud

Finland (Oulu)

Skotlantilaisen säkkipillin suuri taituri ja persoona Mike McLoud Oulusta juhlistaa hooleytä näyttävässä kilttiasussaan.

Pe
12.30 Hilman tori
14.15 Lohilaakso
17.50 Sandy Kelt Main Stage
La
13.00 Hilman tori
17.00 Cafe BeachRose

Mistica

Mistica

Finland (Äänekoski)

Mistica yhdistää vanhojen tarujen soittimet kuten kelttiläisen harpun ja kanteleita syntetisaattoreihin ja saa aikaa eteerisiä tulevaisuuden ääniä. Soitinten kielten kaiku ja mystiset taustat herättävät eloon myyttien ja tarinoiden maailman. 

Mistica connects ancient instruments like Celtic harp and Finnish kantele to computer and creates ethereal future like sounds. The world of myths and legends comes alive in the interweaving resonances of trembling strings and atmospheric backgrounds. 

Pe
13.00 Lohilaakso
15.30 Surffarin terassi
18.15 Sandy Kelt Main Stage
La
13.00 Sandy Kelt Main Stage
17.45 Cafe BeachRose

OIGG

OIGG

Finland (Haapavesi/Nivala)

Hanttu Ahola - piano, laulu / piano, vocals
Henna Hannula - haitarit, laulu / accordion, vocals
Samuli Hannula - viulu / violin
Juha-Matti Kurra - oktaavimandoliini / octave mandolin
Leena Kangas-Järviluoma - irlantilainen poikkihuilu, tinapillit, laulu / irish flute, tin pipes, vocals

OIGG on irlantilaista kansanmusiikkia menevillä ja mukaansatempaavilla sovituksilla taituroiva kokoonpano Pohjois-Pohjanmaalta. Kymmenisen vuotta sitten OIGG sai alkunsa pianistin ja huilistin duona ja vuosien varrella kokoonpano on kasvattanut kokoaan viisihenkiseksi. Yhtyeen jäsenet ovat musiikin ammattilaisia ja irlantilaisen musiikin vankkumattomia faneja, joiden käsissä perinteiset irlantilaiset soittimet taipuvat niin sykettä nostattaviin tempoihin kuin rauhalliseen tunnelmointiin. Ohjelmistossa on perinteisten vauhdikkaiden irlantilaiskappaleiden ohessa uudempaa kerrostumaa sekä lauluja. 


Pe
19.45 Sandy Kelt Stage
La
16.00Cafe BeachRose
17.45 Lohilaakso

OULUN MIEKKAILUSEURA

OULUN MIEKKAILUSEURA

Oulu

Oulun Miekkailuseura tuo tapahtumaan välähdyksiä menneiltä ajoilta historiallisten asetaitojen näytöksellään. Luvassa on jännittäviä hetkiä ja miekkojen kalsketta rautakaudelta renesanssiin.

La
14.00 Hilman tori
La
17.00 Sandy Kelt Main Stage

Petty Pilgrims

Petty Pilgrims

Finland (Hämeenlinna)

Irish Hooley yllättää kuuntelijat tuomalla paikalle lähes legendaksi nousseen musiikin vaikuttajan Ap Sarjannon Petty Pilgrims-yhtyeineen. Ryhmä esittää irkkumusaa suomenkiellä laadusta, karismasta ja tyylistä tinkimättä! Ap Sarjanto on viettänyt pari vuotta sitten 20v taiteilijajuhliaan ja samalla Petty Pilgrimsin 10-vuotisjuhlia. Häneenlinnassa yksi maan arvostetuimmista elävän musiikin klubeista kantaa nimeä "AP-Klubi", jonka upean kulttuuritunnelman lähes jokainen muusikko on halunnut kokea. Sarjanto onkin tuonut AP-klubiin (Albertin Kellari) jo 15 vuoden ajan elävän musiikin orkestereita folkista jazziin, bluesista etnoon.

Youtube

Pe
15.15 Lohilaakso
18.00 Cafe BeachRose
21.00 Beach Bar Surffari
La
16.15 Surffarin terassi
22.30 Sandy Kelt Main Stage

Riikka Palonen

Riikka Palonen

Finland

Riikka Palosen maaginen persoona on herättänyt huomiota Irish Hooleyillä aikaisemminkin. Samalla mm. kansainvälisesti arvostettu Highland Catlle-kasvattajana toiminut Palonen omaa teatraalisen taustansa takia puhuttelevan tavan kertoa tarinoita vaikkapa seiloreiden matkoista ym. Riikka myy myös paikalla upeita keltti- ja keskiaikahenkisiä luisia sormus-koru- ym. taideteoksia. Velho, eukko tai seireeni!? Kannattaa varautua Riikan saapumiseen paikalle kesken esitysten. Palonen on nyt esiintynyt useaan otteeseen maailman suurimmalla tarinafestivaalilla, World Storytelling Cafe sekä lukuisissa balladi ja tarinaimprotapahtumissa. Palonen esiintyy mm. skotlantilaisessa Spirit&Shanties tapahtumassa Lohilaaksossa, kilttimiesten seurana Hilman torilla sekä vierailee Sandy Keltisssä.

Pe
14.15 Lohilaakso
17.45 Cafe BeachRose
20.30 Sandy Kelt Main Stage
La
13.15 Hilman tori
17.30 Cafe BeachRose
20.30 Sandy Kelt Main Stage

Salla Rimmi & Niilo Sirola

Salla Rimmi & Niilo Sirola

Finland
Niilo Sirola
Salla Rimmi

Salla Rimmi & Niilo Sirola duetoivat irlantilaisissa ja kelttiläisissä tunnelmissa. He ovat esiintyneet yhdessä kymmenisen vuotta keltti-folk-rock- yhtye Greenrose Fairen riveissä. Salla on monipuolinen laulaja ja laulunopettaja, ja Niilo taas multi-instrumentalisti ja vakionaama Tampereen seudun irkkujameissa. Niilo on julkaissut kaksi levyllistä irkkumusiikkia mandoliinilla ja banjolla.


Pe
14.45 Beach Bar Surffari

The Rogues

The Rogues

Finland (Vaasa)
Thomas Finholm - laulu, kitarat / vocals, guitars
Anders Portin - viulu / violin
Tobias Tåg - huilut, kitara / flutes, guitar

Vaasasta kajahtaa taattu annos täydellisesti irkkubaareihin sopivaa musiikkia. Irlantilaiskipaleet pääsevät oikeuksiinsa Thomas Finholmin ja ryhmänsä autenttisen irkkusoundin ansiosta. Bändin jäsenet ovat soittaneet yhdessä jo 15 vuotta ympäri Suomea pubeissa, juhlissa ja erilaisissa tapahtumissa. Ohjelmisto sisältää lauluja, svengaavia rytmejä sekä melodioita Irlannista ja Brittien saarilta. “Keskitymme viihdyttämään ja tunnelmoimaan. Inspiraationamme ovat muun muassa The Dubliners ja Planxty.”

The Rogues plays traditional Irish and celtic music. Their focus is on storytelling songs and ballad material. For fifteen years The Rogues have been playing to audiences all around Finland and shared their passion for Irish and Celtic music. Thomas Finholm started the group around 2003. Ballads, Folk songs and traditional tunes make up band’s repertoire with inspiration from heroes such as Planxty, Clancy Brothers, The Pogues and of course The Dubliners.

Facebook

Pe
18.00 Lohilaakso
La
18.30 Cafe BeachRose
21.30 Sandy Kelt Stage

Young Man’s Misery

Young Man’s Misery

Riikka Suni-Lajunen - viulu
Päivi Niemelä - tinapilli
Olli Lajunen - polkuharmooni
Paula Kestilä - kitara

Young Mans Misery tarjoilee upeaa irkkumusiikkia suoraan Pyhäjoelta. Instrumenttivalikoima yllättää folkin kuuntelijat, sillä viulun, kitaran ja tinapillin lisäksi kuullaan nimittäin polkuharmoonia Olli Lajusen soittamana.

Facebook

Pe 7.8. klo 17.30
Beach Bar Surffari
La 8.8. klo 15.15
Hilman Tori
Su 9.8. klo 14.30
Hilman Tori