Esiintyjiä ympäri maailman


Tule ja koe yksi kesän parhaista musiikkitapahtumista: Irish Hooley Kalajoki 4.7.-7.7.2019.

Irish Hooley Kalajoki on nelipäiväinen tapahtuma, jonka aikana kuudessa eri esiintymispaikassa näemme yli 50 Kelttimusiikkia tai -historiaa tulkitsevaa artistia! Festivaali saattaa yhteen Kelttimusiikin taitajia ja ystäviä kotimaan kaikilta kolkilta sekä Irlannista, Englannista ja Ruotsista.

Tapahtuman pääesiintyjiä ovat Irlantilainen kolmihenkinen Troda sekä ruotsalais-irlantilainen duo The Early House. Lisää kansainvälisyyttä kesän 2019 irkkuhulinoiden tanssiosuuksiin tuo venäläistaustainen The Green Lights Irish Dance Show Crew. Uutena viidennen kerran järjestettävillä festivaaleilla on Irish Hooley Fair -markkinat, jonne on kutsuttu kelttiperinnettä edustavia käsityöläisiä ja kauppiaita. Mahtavana lisämausteena festivaalien markkinoilla vierailevat ensimmäistä kertaa Oulun Miekkailuseura ja Pohjan Kaarti. Miekkailunäytöksissä mittaa toisistaan ottavat niin viikinkisoturit kuin keskiaikaisen pitkämiekan taitajat.  

Esiintyjät aakkosjärjestyksessä


Adaya

Adaya

Israel / Suomi
Hanna Nieminen - laulu
Jari Sirniö - kitara, low-whistle
Feat. Rich Raja-aho - irlantilainen harppu, bodhran

Upea uusi tulokas irkkufestareillamme on Hanna Nieminen aka Adaya, joka saapuu Suomeen paluumuuttajana Jerusalemista, Israelista. Kaunis laulajatar hämmentää yleisön äärimmäisen kauniilla ja herkällä lauluäänellään. Adayaa säestää Festivaalien suunnittelijana toimiva Jari Sirniö sekä Isara-yhtyeestä tunnettu Rich Raja-aho. Persoonallisella tavalla esiintyvä tulkitsija yhdistää ainutlaatuisella tavalla kelttiläiseen koristeelliseen lauluperinteeseen itämaisia vaikutteita. Poikkeuksellisen lauluimprovisaatiotaidon omaava Adaya kykenee heittäytymään lauluissaan halutessaanmyös jazzin tai vaikkapa latinohenkisen musiikin pariin.

Youtube 1
Youtube 2

To 4.7. klo 21.00
Sandy Kelt Main Stage
Pe 5.7. klo 16.00
Lohilaakso
Pe 5.7. klo 20.30
Sandy Kelt Main Stage
La 6.7. klo 14.25
Beach Bar Surffar Terrace
La 6.7. klo 16.45
Cafe Beachrose
Su 7.7. klo 14.30
Hllmantorin lava / Hilmantori Stage

Band O’ Shysters

Band O’ Shysters

Kuopio
Aapo Halme - laulu / voice
Katja Turunen, - laulu / voice
Antti Raekallio - bouzouki
Anni Ronimus - fiddle/ viulu
Salla Savonlahti - whistle / pilli
Anssi Huotari - accordion / haitari
Jussi Markkanen - bass / basso
Sami Harlin - drums / rummut

Rajumpaa tykitystä suoraan lauantai-illan sydämeen tarjoaa suuri ja mahtava Band O’ Shysters Kuopiosta. Irkkujuomalauluista folkrockiin, folkpunkkiin ja maailmanmusiikkiin suoltava ryhmä. Innoittajiin kuuluu mm. Floggyn Molly ja Pogues, The Clancy Brothers.

Youtube 1
Youtube 2

La 6.7. klo 17.00
Beach Bar Surffari Terrace - Promo
La 6.7. klo 23.45
Sandy Kelt Main Stage

Korpriket

KORPRIKET

Fin/England
Rachell Rodwell
Riikka Palonen

Folkmusiikin vaikuttaja ja lauluklubien puuhanainen Rachell Rodwell Englannista on ystävystynyt suomalaisen tarinankertojan Riikka Palosen kanssa ja ihastunut Riikan kykyyn kertoa hurjia tarinoita selkäpiitä karmivalla tavalla - huumorillakin höystettynä. Molempien syvä usko tarinoihin yhdistyy erityisellä tavalla musiikin ja teatraalisen tarinankerronnan avulla. Teemat kulkevat usein merenkävijöiden ja seiloreiden tuntemusten kautta, jännitystä ja veijarimaisuutta unohtamatta. Riikka toimii yhtenä Irish Hooleyn juontohahmoista ja saattaa yllättää kadunkulkijan tai virvokkeen ääressä istuvat asiakkaat pääkallo kainalossaan... Tänä vuonna ensi kertaa järjestettävillä Irish Hooley Fair -markkinoilla Sandy Keltin viereisellä torilla on näytillä Palosen upeaa luutaidetta sormuksista korvakoruihin.

Pe 5.7. klo 18.00
Sandy Kelt Main Stage
La 6.7. klo 13.00
Beach Bar Surffari Terrace
La 6.7. klo 16.00
Cafe Beachrose

Lyres of The Dunes

Lyres of The Dunes

Äänekoski/Kalajoki
Sonja Savolainen - laulu
Olga Kolari - harppu, kantele
Jane Ilmola - harppu
Henna Hihnala - 11-kielinen kantele

Upeaa ja herkkää irlantilaista musiikkia kuullaan yhden laulajan, kahden harpun ja kanteleen kokoonpanossa, jossa kalajokiset Jane Ilmola ja Henna Hihnala ystäviensä Olga Kolarin ja Sonja Savolaisen kanssa esiintyvät. Ryhmän soitannassa kuullaan myös muita, erikoisempia perinnesoittimia.

Lyres of the Dunes esiintyy päiväaikaan tunnelmallisissa paikoissa, joissa mm. ruokailijoiden ja romantiikan nälkäisten kannattaa olla paikalla. Kun harppujen kielet on viritetty, vie kaunis ja eteerinen musiikki mukanaan.

Pe 5.7. klo 13.00
Beach Bar Surffari Terrace
Pe 5.7. klo 15.00
Cafe Beachrose
Pe 5.7. klo 17.15
Sandy Kelt Main Stage
La 6.7. klo 12.00
Sandy Kelt Main Stage
La 6.7. klo 14.15
Lohilaakso

Mike mcLoud

Mike McLoud

Oulu
Oululainen Mikko Sadinmäki aka Mike McLoud taitaa skotlantilaisen säkkipillin soiton. Taidekaivertaja-kultaseppänä toimiva Sadinmäki saa upealla säkkipillisoitollaan ihomme kananlihalle ja kruunaa festivaalin - aina tervetulojuhlasta alkaen.

La 6.7. klo 17.45
Lohilaakso
La 6.7. klo 20.10
Sandy Kelt Main Stage

OULUN MIEKKAILUSEURA & POHJAN KAARTI

OULUN MIEKKAILUSEURA & POHJAN KAARTI

Oulu

Oulun Miekkailuseura ja Pohjan Kaarti tuovat miekkailunäytöksellään Kalajoen irkkufestareille tuulahduksen menneiltä ajoilta. Mittaa toisistaan ottavat niin viikinkisoturit kuin keskiaikaisen pitkämiekan taitajat.

La 6.7. klo 14.00
Sandy Kelt Main Stage
La 6.7. klo 20.15
Sandy Kelt Main Stage

SÍ BHEAG, SÍ MHÓR

SÍ BHEAG, SÍ MHÓR

Hämeenkyrö/Tampere
Junnu Ikonen - kitara, laulu
Rich Raja-aho - bodhran, tinapilli, laulu


Vahvojen tarinallisten laulujen tekijä Junnu Ikonen heittäytyy hyvän ystävänsä Richien kanssa irlantilaisten tarinoiden äärelle kunnioittaen samalla duon pitkää yhteistä matkaa folkmusiikin alalla. Molemmat esiintyivät aikoinaan mm. Slainte -irkkumusiikin kokoonpanossa. Luvassa on takuuvarmaa irkkunostalgiaa ja folkin sekä rockin rajapintoja koskettelevaa tulkintaa. Mainio kitaransoittaja Junnu Ikonen sekä tinapilliä ja bodhrania ajoittain jopa samanaikaisesti soittava Rich takaavat rennon matkan vihreiden saarten musiikkimaailmaan.

Pe 5.7. klo 13.30
Ostoskylä Raitti
Pe 5.7. klo 15.00
Lohilaakso
La 6.7. klo 13.45
Beach Bar Surffari Terrace
La 6.7. klo 20.45
Sandy Kelt Main Stage

Seanduines

Seanduines

Ylivieska
Tatu Löytynoja
Jukka Saarela


Ylivieskan kulmilta saapuu skandinaavihenkistä irkkumusiikkia tarjoava Seanduines-duo. Luvassa mm. omia uudenlaisia sovituksia ja aavistus pohjalaista poljentoa seassa! Kaverukset Tatu ja Jukka huokuvat pitkän linjan musiikkitaipaleen tuomaa karismaa. Jukka Saarela sai käsiinsä pianoharmonikan jo 7-vuotiaana silloisesta Neuvostoliitosta. Rakkaus haitariin koitui lopulta myös ammatiksi, ja Saarela toimiikin nyt haitarialan yrittäjänä. Tatu on soittanut lukuisissa kokoonpanoissa vuodesta 1974 lähtien ja sanojensa mukaan hurahti kitaroihin ym. kielisoittimiin jo varhain. Matka irkkumusiikkin pariin on kulkenut rockin ja kantrin kautta.

Pe 5.7. klo 14.15
Ostoskylä Raitti
Pe 5.7. klo 15.30
Beach Bar Surffari Terrace
Pe 5.7. klo 17.00
Cafe Beachrose
La 6.7. klo 13.00
Lohilaakso
La 6.7. klo 14.15
Ostoskylä Raitti
La 6.7. klo 17.00
Sandy Kelt Main Stage

Slainte Karelia

Sláinte Karelia

Joensuu
Antti Heikkilä - huilu, huuliharppu, basari
Joonas Gavrilov - banjo, kellot
Olli Karhu - kitara

Sláinte Karelia soittaa instrumentaalia kansanmusiikkia Irlannista Karjalaan Ameriikan kautta Suomeen 5-kielisen banjon, 12-kielisen kitaran, huilun/huuliharpun ja matkalaukkubasarin sekä kellojen tahdittamana. 2018 perustettu bändi ehti kiertää viime vuonna mukavasti ympäri kotimaata ja äänittää livelevyn (viulisti Calum Smithin kanssa), joka julkaistaan kevään 2019 aikana. Keikat eivät ole jättäneet yleisöä kylmäksi ja yleensä tuopit ja nyrkit iskevät pöytään tahtia soiton tahdissa.

Iloinen ja positiivinen ryhmä on yksi perjantain pääesiintyjistä ja hieno tuttavuus uusien tulokkaiden sarjassa. Tarjolla hyvän meiningin lisäksi rytmiä, joka vastustamattomasti houkuttaa mukaan liikkumaan. Facebookin video-osiossa on jotain malliksi:)

Facebook
YouTube 1
YouTube 2

To 4.7. klo 22.15
Sandy Kelt Main Stage
Pe 5.7. klo 16.45
Lohilaakso
Pe 5.7. klo 22.15
Sandy Kelt Main Stage

The Brighid band

Riitta Hyyppä - laulu ja viulu
Anniina Poikela - viulu ja laulu
Marko Niemelä - basso ja laulu
Juha Alaraatikka - kitara ja laulu

Ilahduttava ja vielä varsin tuore ryhmä Rovaniemeltä tuo lavalle mukanaan upeaa koristeellista irlantilaista laulua, virtuoosimaista - jopa “rock-viulismia” - henkivää viulunsoittoa. Mielenkiintoisen bändistä tekee myös se, että siinä on peräti 4 laulajaa. Upeita stemmoja siis luvassa!

FACEBOOK

La 6.7. klo 16.00
Lohilaakso
La 6.7. klo 18.30
Sandy Kelt Main Stage

Joel Andersson & Paddy Lawless

The Early House

Sweden/Ireland
Paddy Lawless - Fiddle / viulu
Paddy comes from Dublin, Ireland, a city bursting with music. He learnt his music in the vibrant and eclectic session scene in the citys pubs, hearing and absorbing music from all corners of Ireland, distilling those sounds down to a potent musical stew. Living in Sweden since 2002 Paddy is very active in the music scene in Sweden and Denmark.

Joel Andersson - Harmonica / haitari
Joel got his first harmonica at the age of 2 and began playing professional when he was 13 years old. Joel is regarded as one of the finest Irish music harmonicists in the world. In 2014 he came in third place at the biggest Irish music competition in the world, Fleadh Cheoil na hEiréann. In 2017 he came in second place at the World Harmonica Festival, Trossingen, Germany.

The Early House (Joel Anderson & Paddy Lawless) on yksi Irish Hooley Kalajoen pääesiintyjistä. Joel on uskomattoman hieno irlantilaisen huuliharppumusiikin taituri ja kansainvälisesti palkittu mm. toisella sijalla World Harmonica Festivalilla Saksan Trossingenissa. Instrumenttien esittelykeikalla Joel kertoo yleisölle huuliharpun salaisuuksista. Viulua soittavan Paddyn kotikaupunki on musiikkia pursuava Dublin. Hänen musiikkiopistonsa on ollut Dublinin ja koko Irlannin vilkas musiikkimaailma, mistä on suodattanut vahva kelttiläinen musiikkimuhennos. Ruotsissa vuodesta 2002 saakka asunut Paddy on aktiivinen musiikkieämän vaikuttaja Ruotsissa ja Tanskassa.

“Joel and Paddy are renowned for their lively and energetic playing of Irish music, performed with the drive and majesty of the southwest gales that pass by all the islands of the north Atlantic. Join us for an unforgettable evening of music, dance, laughter and pure Celtic madness!”

www.theearlyhouse.com
FACEBOOK
YouTube
YouTube 2
Youtube 3
Mp3

Pe 5.7. klo 16.30
Beach Bar Surffari Terrace - Promo
Pe 5.7. klo 17.30
Cafe Beachrose
Pe 5.7. klo 21.15
Sandy Kelt Main Stage
La 6.7. klo 13.30
Ostoskylä Raitti
La 6.7. klo 16.00
Beach Bar Surffari Terrace - Promo
La 6.7. klo 18.15
Lohilaakso
La 6.7. klo 21.30
Sandy Kelt Main Stage
Su 7.7. klo 14.50
Hllmantorin lava / Hilmantori Stage

The Green Cottage featuring Uillean Pipes by Heikki Kylkisalo

The Green Cottage featuring Uillean Pipes by Heikki Kylkisalo

Heikki Kylkisalo - Uillean Pipe aka irlantilainen säkkipilli
Samuli Karjalainen - kitara, kielisoittimet, huilut
Kirsi Vinkki - viulu, kampiliira, tinapilli, bodhrán, laulu
Keith Murtagh - laulu, kitara

Lahjakkaan ja taidokkaasti kelttimusiikkia yhteen kutovan The Green Cottagen musiikissa nousee esille irlantilainen säkkipilli Uillean Pipe, jonka vaativan soittamisen hallitsee upeasti Heikki Kylkisalo.
Kirsi Vinkki puolestaan nostaa esiin erikosen soittimen, kampiliiran. Esityksissä kuullaan myös omalaatuisia kitarasoundeja sekä huippulaadukasta irkkufolkkia, jota Helsingissä pitkään vaikuttanut Samuli Karjalainen on vetänyt sadoissa sessioissa.

Pe 5.7. klo 12.30
Ostoskylä Raitti
Pe 5.7. klo 13.30
Beach Bar Surffari Terrace
Pe 5.7. klo 19.30
Sandy Kelt Main Stage
Pe 5.7. klo 13.30
Beach Bar Surffari Terrace
La 6.7. klo 17.00
Lohilaakso
Su 7.7. klo 14.00
Hllmantorin lava / Hilmantori Stage

The Greenlights Irish Dance Show Crew

The Green Lights Irish Dance Show Crew

Helsinki        

Irkkutanssia pitkään Suomessa edustanut ryhmä tulee tänä vuonna Helsingistä ja tällä kertaa kansainvälisyyttä huokuvan seuran tanssijat ovat venäläistaustaisia irkkutanssin harrastajia. Jo pitkät perinteet omaava showryhmä tuo festareille autenttista, mutta samalla rentoa tanssia, joka houkuttaa samalla katsojia lauantain tanssikurssille Surffarin terassille! Jo vuodesta 2008 saakka Helsinigissä toiminutta irlantilaista tanssikoulua johtaa Tiina Voronova. Koulu tarjoaa kursseja lapsille, nuorille ja aikuisille. Surffarin terassilla ovat siis kaikenikäiset tanssinkokeilijat hyvissä käsissä - tai jaloissa!

Viiden hengen tanssiryhmä tuo lavalle mukanaan helpon näköistä ja heittäytyvää esiintymistä, jossa perinteisen irkkutanssin rajoja kokeillaan niin ilmaisun kuin asusteiden puolellakin.

Facebook

Pe 5.7. klo 20.15
Sandy Kelt Main Stage
La 6.7. klo 15.00
Beach Bar Surffari Terrace
La 6.7. klo 17.45
Lohilaakso
La 6.7. klo 19.15
Sandy Kelt Main Stage

The RODWELL INCIDENT Duo

The RODWELL INCIDENT Duo

England

Ihastuttava irkkulauluja esittävä duo Englannin Kentistä (Allington) tarjoilee upeita laulustemmoja eikä Rachelin tarinankerrontaan sopiva karismaattinen pehmeä ääni jätä ketään kylmäksi. Laulua ja tarinoita säestää niihin loistavasti sopiva kitarointi. Rachel on tutustunut Suomessa tarinankertojana ja Highland Cattle -kasvattajana tunnettuun Riikka Paloseen. Rachel ja Riikka esittävätkin yhdessä festivaaleilla erityisiä “tarina & laulu” - tuokiota.

YouTube

Pe 5.7. klo 16.00
Beach Bar Surffari Terrace - Promo
Pe 5.7. klo 23.15
Sandy Kelt Main Stage
La 6.7. klo 19.30
Sandy Kelt Main Stage

TRODA

TRODA

Ireland
Jack Warnock - guitar, vocal / kitara, laulu
Kevin Meehan - whistles / pillit
Patrick Meehan - bodhran

Hailing from Dublin, Glasgow and Derry respectively, Kevin Meehan (Whistles), Eamonn Nugent (Bodhrán)(ei mukana tässä kokoonpanossa) and BBC Radio 2 Young Musician of the Year nominee Jack Warnock (Guitars/Vocals) make up TRODA. * In Irish Hooley Kalajoki we will meet Patrick Meehan performing on Eamonn’s behalf. This exciting trio mix the best of both the Irish and Scottish Music scenes, encompassing traditional and newly composed tunes, along with contemporary arrangements of traditional songs in both English and Irish. With each member of the band already well established in their own right, it isn't hard to see why they all joined forces in TRODA. This new exciting trio formed by chance at the NYAH festival, Cavan in 2018. The band immediately bonded and it wasn’t before long TRODA was born. In a short space of time the band has excelled, playing as guests with the likes of Sharon Shannon. The band’s initial debut was met with a standing ovation which in turn prompted the release of their eponymous CD, ‘TRODA’. (2019) Recording in Limerick with renowned musician and studio engineer, Cillian King of ‘Atlas’ fame, TRODA have created an organic and natural sound with an edge.

La 6.7. klo 12.30
Ostoskylä Raitti
La 6.7. klo 16.30
Beach Bar Surffari Terrace - Promo
La 6.7. klo 22.30
Sandy Kelt Main Stage
Su 7.7. klo 15.30
Hllmantorin lava / Hilmantori Stage

VUO

VUO

Jyväskylä
Roosa Vuopala - laulu
Laura Eskola - viulu
Eevi Kortelainen - mandoliini, banjo
Sanna Sällinen - haitari
Saku Knuuttila - kitara
Severi Lehtimäki - kontrabasso
Antti Manninen - rytmisoittimet

“Irlantilaisia kaikuja ja tarinoiden kirjoa hyvän mielen poljennolla!” VUO on jyväskyläläinen kokoonpano, joka haluaa kertoa kirjon tarinoita ja tunnelmia riemuvoitoista haikeuteen “nummilta virtaavin sävelin”. Ryhmä on edellisvuonna perustettu uusi kotimainen ilmestys, joka muodostuu nuorista ja lahjakkaista muusikoista. Vuo yhdistää pirteällä ja nuorekkaalla otteella rytmiä ja iloa Irkkumusiikkiin todella osuvasti. Taitava, monipuolisen soitinvalikoiman hallinta sinkauttaa tämän seitsenhenkisen ryhmän uudeksi tähdeksi irkkumusiikin “vihreälle taivaalle” ja osoittaa kuinka hyvin irkkumusiikki voi Suomessa. Kalajoki Irish Hooley tarjoaa suuria mahdollisuuksia uusille ryhmille, eikä VUO ole ainoa festivaalin uusista tulokkaista.

Facebook
YouTube 1
YouTube 2

Pe 5.7. klo 14.45
Beach Bar Surffari Terrace
Pe 5.7. klo 17.30
Lohilaakso
La 6.7. klo 15.00
Cafe Beachrose
La 6.7. klo 17.45
Sandy Kelt Main Stage